Om pilleovne

Om Pilleovne

 

Pilleovne har over de seneste par år oplevet en stigende popularitet i Danmark. Det er ikke så mærkeligt, når man tager den enorme udvikling i betragtning. I dag er der mange gode grunde til at erhverve sig en pillebrændeovn. 

MCZ CLUB AIR PilleovnDet er for det første en af de mest miljøvenlige varmekilder, der er på markedet, og så sker opvarmningen af rummet hurtigt. Desuden er brugen af en

pilleovn godt for varmeregningen pga. den fordelagtige pris på træpiller i forhold til energiindholdet og varmeudnyttelsen, som på moderne kvalitets-pilleovne typisk er

over 90%.

Morderne pilleovne er i dag lette at bruge, rengøre og er især over de seneste år blevet næsten lydløse. Desuden kommer pilleovne i mange forskellige former og designs, så der altid er den rigtige ovn til ethvert hjem og ethvert behov.

Pilleovne er altså en hyggelig og æstetisk møbel/ varmekilde, som også giver luft i budgettet.

 

 

Hvordan fungerer pilleovne?

Pilleovne på mange måder bygget op som et kompakt pillefyr, der er beregnet til at stå i fx stuen frem for i fx kælderen eller stalden. Træpiller bliver opbevaret i et magasin typisk på mellem 20 og 40 liter, hvor de efterhånden bliver ført ned i brændskålen, hvor selve forbrædningen sker. Påfyldningen af magasinet er let, da træpiller kommer i sække, der er lette at håndtere og opbevare. At få gang i pilleovnen er heller ikke noget problem, da langt de fleste ovne bruger tændstave til at få ild i træpillerne.

Pilleovne kommer desuden i nogle forskellige typer: Air, Comfort Air, Hydro og Box

Air

Air pilleovne fungere ved, at de er monteret med en rumblæser i ovnen, der fordeler varmen i rummet, hvor pilleovnen er placeret. Air modeller er de mest normale pilleovne på markedet. De er dog begrænsede, da opvarmningen hovedsageligt sker i det ene rum, hvor pilleovnen er.

                      Lydniveauet på Air-modeller kan variere meget alt efter den monterede blæser, hvilket derfor er vigtigt at lægge mærke til ved køb af en Air pilleovn.

Comfort Air (Varmeflytning)

Comfort Air pilleovne er ligesom Air modellerne udstyret med en rumblæser. Derudover er de også udstyret med en  blæser bagud, der gør det muligt at installere et kanalsystem til øvrige rum i huset. Dette tillader en bedre varmeflytning i huset, hvilket betyder at varmedistributionen bliver forbedret og dermed også selve effektiviteten, hvilket er brændselsbesparende.  

Hydro

Hydro Pilleovne er designet til at blive koblet på centralvarmesystemmet i huset. Det betyder, at pilleovnen bidrager til at opvarme vandet i radiatorerne i huset, hvilket de gør meget effektivt og hurtigt. På ganske minutter kan der kommer varme i radiatorerne med en Hydro pilleovn.  

Box

Box pilleovne er de mest simple. De har ingen blæser og bruger kun konvektion, som traditionelle brændeovne, til at fordele varmen i rummet. Disse pilleovne er derfor perfekte for dem, der ønsker at have en automatiseret brændeovn, der er simpel og varmer som en brændeovn.

Rengøring

De fleste pilleovne er lette at rengøre og vedligeholde. Asken suges let ud med en askesuger eller ved at tømme en aftagelig askebeholder. Glasset gøres desuden let ren med en tør pensel eller gladsrens ved sod. Den almindelige rengøring tager der ikke mere end et par minutter.

I tilfælde af slagge kræver det dog en mere grundig rengøring og rensning af pilleovnen. Dette kan dog undgås ved at benytte sig af de rigtige træpiller (se mere under "Træpiller til pilleovne").

Den almindelige rengøring af pilleovnen bør være regelmæssig, da dette sikrer optimal forbrænding og energiudnyttelse.  

Pris og kvalitet

Der er stor forskel på pris og kvalitet af pilleovne på markedet. Priserne på div. ovne spænder mellem 10.000.- og 50.000.- kr. Prisen pilleovne afhænger ofte af kvalitet, Størrelse, funktioner og design herunder materialer.

Der er stor forskel på kvaliteten af pilleovne. Typisk vil kvalitet hænge sammen med producent. vi hos Faurkilde.dk anbefaler særligt MCZ og RIKA pilleovne, da de kører upåklageligt og giver efter
RIKA Topo - pilleovnvores erfaring størst glæde fra brugerne. Problemerne med billige pilleovne, hvor kvalitet ikke er i fokus er, at udslag og mekaniske problemer er langt mere sandsynlige. Hvis dette sker vil det ofte være nødvendigt få ovnen tilset af en professionel servicemedarbejder fra fx Faurkilde.dk (læs mere under "Service").

Pilleovne kan komme i mange forskellige størrelser. Dette har indflydelse på prisen, da større pilleovne med større magasin og varmeydelse som regel er dyre end mindre ovne.

Funktionerne til pilleovne er utallige.

  • Det mest almindelige er måske evnen til bedre at regulere forbrændingen alt efter temperaturen og atmosfæren i rummet for at optimere disse efter brugerens ønsker. Under denne kategori er der også stor forskel på de enkelte pilleovnes evne til at optimere temperaturen og atmosfæren i rummet.
  • Mange pilleovne kommer desuden også med en fjernbetjening, der kan have et stort spænd af funktioner.
  • Nogle pilleovnen kan også intelligent styre blæseren til at køre så lydløst som muligt ved at justere og slukke for blæseren, når denne ikke er nødvendig.
  • Nogle pilleovne kan tilmed også brænde normalt brænde i kombination med træpiller.

Materiale og design kan også have en stor indflydelse på prisen af pilleovnen. Hvis Pilleovnen fx har fedtstens- eller glasbeklædning vil dette have indflydelse på prisen.   

Udvalget af pilleovne - Producenter

Under udvikling

Ønsker du af se vores udvalg af pilleovne? Klik her

Udstilling af pilleovne

 

Hos Faurkilde.dk på Bjergstedvej 19, 4460 Snertinge har vi udstilling af udvalgte pilleovne fra vores sortiment. Hvis du ønsker at se på pilleovnene og høre om de forskellige modeller, mærker og funktioner, så kig forbi og få en snak med en af vores dygtige medarbejdere.

OBS. Hvis du ønsker at få professionel vejledning til valg af pilleovn, så ring til os inden på tlf. 59 26 80 96. På den måde er du sikker på, at der er en kompetent medarbejder til stede.

Service og opsætning

Hos Faurkilde.dk tilbyder vi både opsætning og service på vores pilleovne. Vores team af dedikerede opsætnings- og servicemedarbejdere er dygtige og kundebevidste og står klar til at klare enhver udfordring og imødekomme kundens ønsker.  

Træpiller til pilleovne

Træpiller kommer i 6 og 8 mm varianter, og normalt bruges 6 mm træpillerne til pilleovne, da de ofte er bygget til de mindre træpiller. Dog er fx pilleovne fra MCZ bygget til både at køre på 6 og 8 mm træpiller. Der er dog også en anden størrelsesbegræsning. Træpillerne må udover ikke at være for brede heller ikke være for lange. Maks. 30 millimeter. Ellers kan træpillerne have problemer med at komme igennem sneglen.

Hos Faurkilde.dk anbefaler vi, at du kun benytter træpiller af høj kvalitet, da disse støver mindre, danner mindre aske og slagge samt brænder bedre og dermed giver bedre varmeudnyttelse. Når det kommer til aske, støv og slagge er det ekstra vigtigt, når det kommer til pilleovne, da pilleovne som regel er placeret i stuen eller andre steder, hvor svineri er uønsket.

Ønsker du at læse mere om træpiller og kvalitet? Klik her

Ønsker du at se vores udvalg af 6 mm træpiller? Klik her